Over Wendy

Om een goed beeld van mezelf te geven, stel ik me graag voor. Ik ben Wendy Smolders - van der Meijs en woon in het prachtige ‘s-Hertogenbosch. Ik heb een enorme passie voor kunst, cultuur, architectuur, mode, design en vormgeving. Daarnaast heb ik een enorme drive om met kinderen te werken, naar ze te luisteren, ze wat te leren en vooral te stimuleren zichzelf te zijn. Dat maakt dat ik de keuze heb gemaakt om docent Beeldende Kunst en Vormgeving te gaan volgen aan de Kunstacademie. Al snel bleek dit de juiste keuze en ging ik fanatiek aan de slag op het speciaal onderwijs, waarnaast ik nog een eigen atelier had om mijn eigen kunst te maken.

Terwijl ik volop van het leven genoot, meewerkte aan verschillende kunstprojecten, musea en theaters bezocht, de wereld overreisde en met plezier naar mijn werk ging, had het leven een ander pad voor mij op het oog dan ik. Ik werd ziek, mijn leven stond letterlijk stil. De eerste paar maanden en zelfs het eerste jaar dacht ik dat ik weer beter zou worden, maar helaas bleek het anders te zijn.

De kunst is dan te onderzoeken wat je wel kan en daarop je pad aan te passen. Dit is een ingewikkeld proces. Stapje voor stapje krijgt mijn pad weer meer een vorm van een weg met vele zijpaden en durf ik het weer aan om kunst maken. Kunst die mij energie en kracht geeft. Ik merk dat ik nu kunst op dezelfde manier benader als het leven. Ik heb een doel, ik zie wat er voorbij komt op het pad en zo nodig sla ik een zijpad in.

Hierdoor blijf ik in mijn werk dicht bij mezelf en blijf ik mezelf uitdagen en ontwikkelen, waardoor ik steeds tot nieuwe inzichten en resultaten kom. Ik kan heerlijk experimenteren en tot nieuwe ontdekkingen komen. Dit kan met verschillende materialen en technieken. Het fijne is dat ik nergens aan gebonden ben, alleen aan mezelf!

Dit is voor mij een avontuur dat eeuwig voort mag duren…


 

© 2016 - 2024 Wendy Smolders - van der Meijs - Wen's Atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel