Tweede bij de Huis73 kunstprijs!

Op vrijdag 10 juni 2022 werd in het prachtige ’s-Hertogenbosch de Huis73 kunstprijs uitgereikt door plebaan Vincent Blom. Nietsvermoedend ging ik daarheen. Ik had namelijk nooit gedacht dat ik tweede zou worden met een onderdeel van mijn werk ‘Kracht!’, namelijk de kimono. Toch is voor mij het bijna-onmogelijke gebeurd: de plebaan sprak mijn naam echt uit. Wat was dat een feestje! Daarna ben ik vrolijk toegezongen door het Bossche vrouwenkoor ‘Behoorlijk Bekoorlijk’.
Ik ben enorm dankbaar voor de waardering die ik voor mijn werk krijg. Zeker omdat het tentoonstellen van dit werk voor mij een nieuw begin representeert en ik hier enorm veel kracht uit put!

Dit had de professionele jury bestaande uit Marthe Zink, Manita Kieft, Mieke Kuijpers en plebaan Vincent Blom (juryvoorzitter) te zeggen over mijn werk:

“Het werk ‘Kracht!’ van Wendy Smolders past helemaal op z’n plek in de Sint-Jan. Alsof het er altijd al heeft gehangen, alsof het er hoort. Gemaakt van voedingszakken die van levensbelangzijn voor de kunstenaar. Zoals het geloof een voedingsbodem is voor vele gelovigen. Ondanks de grootte van het werk is het een kwetsbaar werk. Dat komt voornamelijk door de gebruikte materialen. Die laten de kwetsbaarheid van het leven zien.”

Wil je mijn werk ‘Kracht!’ nog bekijken, deze is te zien tot en met 11 september in de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. De toegang is gratis!
 

© 2016 - 2024 Wendy Smolders - van der Meijs - Wen's Atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel